Net als voor de mens kiest een klassiek homeopaat voor het zieke dier een homeopathisch middel op basis van observeren, het verzamelen van zoveel mogelijk informatie en studie. Een goed gekozen middel brengt bij het dier reacties teweeg die leiden tot genezing of, indien reeds onherstelbare schade is aangericht, tot verzachting van de klachten en vertraging van het ziekteproces.

Homeopathie wordt gekenmerkt door een zeer intensieve aanpak en vraagt derhalve een grote betrokkenheid van de baas bij zijn/haar dier(en).

Het verdient de aanbeveling om wanneer u met uw dier een klassiek homeopaat wilt bezoeken, van te voren na te denken over enkele belangrijke zaken zoals:
•    Kent u een mogelijke oorzaak van de klacht(en)?190500356 3 o479 •    Wat is het gedrag van uw huisdier in het algemeen? En wat is het gedrag nu het dier een probleem heeft?
•    Is er opvallend gedrag (bijv. braken bij bestraffen of plassen als u thuiskomt)?
•    Zijn er momenten waarop verbetering of verslechtering van de klachten zijn waar te nemen?

Homeopathie is maatwerk en er zijn zelden standaardoplossingen. Het opsporen van een oorzaak zorgt ervoor dat de huiduitslag van hond Kees om een ander middel vraagt dan de huiduitslag van hond Victor. Eveneens is een aantal factoren mede bepalend voor de duur van het genezingsproces. Is het juiste middel gevonden, dan bepalen de aard van de klachten, de leeftijd en de vitaliteit van het dier de duur van de behandeling en de vooruitzichten op genezing. Chronische klachten vragen vrijwel altijd een langere behandeltijd dan acute klachten.
U kunt zowel met lichamelijke als psychische klachten (gedragsproblemen) van uw dier bij mij terecht.